Skip to main content

Virksomheder

Er din virksomhed interesseret i at støtte det frivillige arbejde eller indgå samarbejde med en frivillig social forening?

Hvad kan vi samarbejde om – og hvorfor?
I de seneste år er der kommet mere og mere fokus på samarbejde og partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Et samarbejde kan fx bestå i, at en virksomhed bidrager med pengedonationer eller donationer af kontorartikler, IT eller møbler til en forening – men det kan også være en virksomheds medarbejdere, som bruger deres fritid eller arbejdstid på at hjælpe en forening. Medarbejderne kan fx deltage i enkeltstående aktiviteter, hvor de hjælper til ved et arrangement, hjælper med at male og renovere foreningens lokaler, arrangerer et virksomhedsbesøg eller afholder et kursus for foreningens frivillige. Medarbejderne kan også varetage mere løbende opgaver, hvor de i højere grad indgår i foreningens drift – f.eks. ved at hjælpe foreningen med IT, kommunikation og PR, fundraising, økonomisk og juridisk bistand eller som lektiehjælpere.

For virksomheden er der flere gode grunde til at indgå samarbejde med frivillige foreninger. Virksomheden tager et socialt ansvar og styrker både arbejdsmiljø og image - og bliver dermed mere attraktiv som arbejdsplads. Undersøgelser fra ind- og udland viser, at virksomheden:

  • får gladere og mere engagerede medarbejdere
  • forbedrer virksomhedens omdømme eller image
  • opnår lokal forankring

Foreningen kan derimod få adgang til:

  • nye kompetencer og muligheder
  • nye og anderledes frivillige
  • netværk & alternativ finansiering

 

Vi står klar til at hjælpe
I frivilligcentret ønsker vi at medvirke til et øget samarbejde mellem virksomheder og frivillige foreninger, fordi vi tror på, at det skaber nye muligheder – både for virksomheden, for foreningen og ikke mindst for borgerne.

Kontakt os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon: 30105729, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer i gang.