Skip to main content

Ledelse af frivillige


God ledelse er afgørende, når det kommer til at arbejdet med frivillige i en forening. At have et godt lederskab kan hjælpe med at motivere frivillige, opbygge stærke relationer og skabe en positiv og produktiv arbejdskultur. Nedenfor tilbyder vi en række værktøjer, artikler og vejledninger, der kan hjælpe din forening med at forbedre jeres lederskab og få mest muligt ud af jeres frivillige arbejde. Uanset om du har brug for praktiske tips til at lede frivillige, eller strategier til at forbedre jeres frivillige arbejdskultur, så har vi alt det, du har brug for på ét sted.

Guide til ledelse af Frivillige

Guiden er lavet af Frivilligcenter Rebild. Se guiden ved at klikke på den til højre:


Webguides:

Bestyrelsens opgaver - Få svar på spørgsmål om bestyrelsens ansvar og hvilke opgaver bestyrelsen typisk varetager i frivillige (sociale) foreninger.

Bestyrelsen som arbejdsgiver - Få overblik over de vigtigste regler I som bestyrelse skal kende til, når foreningen har ansatte og lønnede medarbejdere.

Bestyrelsens juridiske ansvar - Få et hurtigt overblik over det juridiske ansvar - både det kollektive og personlige ansvar som bestyrelsesmedlemmer i en frivillig forening har.

Øvelse: Afdæk bestyrelsens samlede kompetencer - Kompetenceskjoldet er et nyttigt redskab, I kan bruge til at afdække, hvilke kompetencer I allerede har i bestyrelsen, samt hvilke I har brug for at tiltrække.

Artikler:

Udviklingssamtaler med frivillige (FUS) - En FrivilligUdviklingsSamtale (FUS) kan være et godt redskab til at styrke frivilliges trivsel og motivation og samtidigt få unikke ideer til at udvikle jeres forening. I denne guide får du overblik og tips til, hvordan I kan planlægge, afholde og følge op på udviklingssamtaler med jeres frivillige.

Gratis E-bog:

At lede en sag. Grundbog for bestyrelsesmedlemmer i frivillige Hent bogen ved at klikke på den til højre:


Artikler

Bestyrelsesarbejde - Få inspiration til bestyrelsens arbejde i hverdagen, og når I sætter udvikling af foreningen på dagsordenen.

Bliv en dygtigere bestyrelse - Alle foreninger er afhængige af en dynamisk, kreativ bestyrelse, der kan få ting til at ske. Her kan I få tips til at blive bedre.


Vores primære målgruppe er de mennesker eller grupper, der har et koordinerings-og/eller et ledelsesansvar i organisationer, der involverer frivillige.

Via undervisning, metodeudvikling og dybdegående undersøgelser skaber vi rammer, som gør en varig kapacitetsændring mulig i organisationer, der involverer frivillige, således at deres arbejde med frivillige understøtter det, organisationen er sat i verden for at lykkes med.

Vores ydelser falder inden for disse områder:
Vi kompetenceudvikler ansatte og frivillige og er rådgivere på små og store projekter og strategiforløb for en bred vifte af sektorer.
Vi evaluerer og undersøger frivilligindsatser, metodeudvikling og trivsel i frivillig-organisationer.
Vi udgiver fagbøger og læringsmaterialer.

Ingerfair er en virksomhed, der er uafhængig af offentlige tilskud eller faste donationer fra fonde.