Skip to main content

Fundraising & tilskud


Nedenfor finder du værktøjer, artikler og andre ressourcer, der kan hjælpe dig med at finde de nødvendige midler til at styrke din forening, skabe nye aktiviteter, udflugter eller indsatser, indkøbe nødvendigt udstyr eller noget helt fjerde. Vi ved, hvor udfordrende det kan være at navigerer i de mange muligheder for at skaffe midler til foreningslivet, Værktøjskassens er derfor skræddersyet til at hjælpe dig godt i gang med at få midlerne hjem og drømmen ført ud i livet!

En guide til fundraising

Her finder du Frivilligcenter Rebilds egen guide til fundraising, hvor du kan finde gode råd og metoder til, hvordan du kan arbejde med fundraising i din forening. Se guiden ved at klikke til højre:


Artikler:

Fundraising i foreninger og frivillige organisationer - Få en introduktion til fundraising og hvordan I søger penge og ressourcer fra puljer og fonde, som sikrer foreningens drift eller muliggør nye aktiviteter og projekter.

Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising - Få overblik og råd, når I søger støtte fra kommunale og statslige puljer eller private fonde.


Hvordan griber man det an, når man har en god ide til en aktivitet, som man gerne vil søge penge til?

I denne film præsenterer CFSA's rådgiver og konsulent Mette Wang de vigtigste overvejelser, I skal gøre jer, og det I skal have på plads, før I skriver en ansøgning.


Som forening i Rebild Kommune kan I via www.fundraisingclub.dk finde gratis hjælp til at søge penge hjem til diverse projekter.

Alle foreninger i Rebild Kommune tilbydes gratis adgang til en stor tilskudsdatabase og en masse tips til fundraising via fundraisingclub.dk.

Platformen indeholder både:

  • Tilskudsdatabase
  • Fundraisingguide
  • Nyheder om aktuelle fonde og puljer, og nyhedsbrev cirka 12 gange om året i din indbakke
  • Spørg netværket - adgang til erfaringsudveksling med andre ligestillede

Læs mere om, hvordan du kan oprette din forening som bruger i Fundraising Club på kommunens hjemmeside her: Fundraising Club | Rebild kommune


Kolding Kommune har udarbejdet guiden "Fundraising Juridisk ABC", som er en praktisk guide, der giver indsigt i de juridiske aspekter ved fundraising. Den dækker emner som crowdfunding, sponsorater, og gaveoverdragelse med eksempler, der illustrerer relevante regler og undtagelser. Derudover behandles specifikke regler for folkeskoler og daginstitutioner. Guiden inkluderer også information om moms, skat, og regler for offentlige institutioner samt frivillige foreninger og bestyrelser. Den er designet til at hjælpe projektledere med at navigere gennem de komplekse juridiske krav, der er forbundet med fundraisingaktiviteter.


Artikler

Kan din forening få tilskud fra kommunen? - I Artiklen kan du læse, at frivillige foreninger i Danmark kan modtage tilskud fra kommunen efter Serviceloven § 18, hvis de opfylder kravene som en folkeoplysende forening og tilbyder almennyttige aktiviteter. Tilskuddet kan dække driftsudgifter til lokaler og haller, men ikke udgifter til arrangementer med entré eller økonomisk gevinst.


Hjemmesiden Fundraising.how indeholder en række gratis artikler og guides om fundraising. I artiklen "Alt du bør vide om legater og tilskud til foreninger og organisationer" kan du eksempelvis få svar på ofte stillede spørgsmål i forbindelse med legatsøgning på vegne af foreninger.