Skip to main content

Foreningsøkonomi


Nedenfor vi tilbyder en række værktøjer, artikler og nyttige links, der kan hjælpe dig med at styrke din forenings økonomi og opnå en bæredygtig fremtid. Vi ved, hvor udfordrende det kan være at navigere i foreningsøkonomi, materialet nedenfor er skræddersyet til at hjælpe jer med at overvinde denne udfordring.

Læs f.eks. mere om kassererens rolle, regnskab og budgetter og få gode råd til foreningsøkonomi.

Artikler:

Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber - Få svar på spørgsmål om, hvordan I som bestyrelse kan arbejde med og styre foreningens økonomi, regnskab og budget.

Bestyrelsens ansvar for foreningens økonomi - Få svar på spørgsmål om foreningens økonomi og et godt overblik over dit ansvar som bestyrelsesmedlem i foreninger og frivillige organisationer.

Kassererens opgaver og rolle i frivillige foreninger - Få svar på spørgsmål om dine opgaver og rolle som kasserer og hvordan økonomien typisk styres i frivillige foreninger.

Moms og foreningerFå indblik i de regler for moms I som forening er underlagt. Læs også om foreningens pligt til at afregne moms af salg og køb af varer og tjenester.


Artikler:

Økonomi - Moms, skat, årsregnskab, godtgørelser, kontingent, afgifter til musik og TV - har I styr på reglerne? Ellers hjælper vi jer på vej.


100% gratis app og foreningssystem til dig og din forening

MinForening gratis app og foreningssystem gør det nemt at være leder, kasserer, træner, instruktør, koordinator, medlem, forælder og frivillig i en forening.

Bruges af alle typer fællesskaber.

 

100% gratis og uden gebyrer :

Aktiviteter – Opgaver – Kommunikation – Medlemmer – Medlemsopkrævning – Ekstern Medlemsbetaling – Booking (på vej) – Regnskabsintegration – 5 GB fildeling – Office Online – Bæredygtig server – Digital tryghed

 

Gebyrer til eksterne partnere :

MobilePay Medlemsbetaling & Abonnement – Regnskab – Regnskabsservice


Se Ældre Sagens video om rollen som 

Hent Ældre Sagens Kasserer håndbog:

Vejledningen tager hensyn til de mange forskelligartede lokalforhold, der er landet over, ligesom der naturligvis er taget hensyn til, at regnskabsmaterialet skal overholde myndighedernes krav. Ligeledes er der taget hensyn til, at vejledningen skal være så enkel som mulig, men alligevel så uddybende, at en ikke særlig erfaren kasserer kan udarbejde et godt regnskabsmateriale.


Det er en forenings aktiviteter, der afgør, om foreningen skal registreres hos Erhvervsstyrelsen og have et cvr-nummer.

En forening skal for eksempel lade sig registrere, når:

  • foreningen er skattepligtig.
  • der skal afregnes A-skat, moms eller lønsumsafgift-
  • der er oplysningspligt i forhold til Skattestyrelsen, fx løn og honorarer.