Skip to main content

Start ny forening


At starte en ny forening er en spændende og lærrig proces, og kan have stor positiv indflydelse på dit lokalsamfund og skabe megen livsglæde for mange - og så er det slet ikke så svært, som man måske tror! Nedenfor tilbyder vi en række værktøjer, artikler og vejledninger, der kan hjælpe dig med at komme i gang med at starte din egen forening. Uanset om du har brug for praktiske tips til at registrere din forening, eller strategier til at opbygge en stærk og engageret medlemsbase, så har vi alt det, du har brug for på ét sted.

Find værktøjer, som hjælper med opstarten af ny forening og læs mere om, hvilke krav og trin der er på vejen til den nye forening.

Startpakke til nye foreninger:

Startpakke til nye foreninger | frivillighed.dk - Startpakken er et gratis værktøj med grafiske ark og guider, der leder dig gennem de spørgsmål, du skal tage stilling til, når du sammen med andre ønsker at etablere eller starte en forening.

I startpakken finder du bl.a.:

Webguides:

Hvad skal der til for at stifte en forening? - Få et godt overblik over de 5 grundkrav, og hvad det kræver, at starte og etablere en forening: Vedtægter, ledelse, medlemmer, afgrænset økonomi, stiftelsesmøde og andre relevante krav til foreninger.

Sådan starter I nemt en ny forening - Få hurtigt svar på, hvordan I stifter og etablerer en frivillig forening, udformer vedtægter, holder stiftende generalforsamling og CVR-registrerer foreningen.

Foreningens vedtægter - Alle foreninger skal forholde sig til og vedtage et sæt vedtægter, som er foreningens formelle spilleregler. Læs hvorfor vedtægter er vigtige, hvad de skal indeholde og hvordan I bruger dem i det daglige arbejde i foreningen. Guiden indeholder ikke en facitliste eller en skabelon, men giver en række råd, som I kan overveje.

Sådan skriver i foreningens vedtægte - I denne guide finder du 10 anbefalinger til, hvad foreningens vedtægter kan indeholde og bør forholde sig til. Guiden er både til jer, der er ved at starte en forening og til jer, som allerede er en forening, men har brug for at give jeres vedtægter et eftersyn.

Sådan registrerer I foreningen - Få overblik over, hvornår og hvordan I registrerer jeres forening, opretter digital postkasse og nemkonto. Læs også om, hvordan I opretter en foreningskonto i en bank eller et pengeinstitut.

Artikler:

TEMA: Foreningsstart - fra idé til køreklar forening | frivillighed.dk - 6 trin, når I starter ny forening: Med et nedskrevet formål, en bestyrelse, vedtægter og en stiftende generalforsamling er I stort set i mål med en nye forening. Men er der andre krav? Og hvad skal der som minimum stå i vedtægterne? Få overblik over alt det I skal overveje og have på plads, når I vil starte en ny forening.


Artikler:

Guide: Det skal I også have styr på som ny forening - CVR, NemID, NemKonto og e-Boks. Det kan være svært at finde rundt i alt det, I skal have styr på, når I starter en ny forening. Her får du svar på alle dine spørgsmål, så I kan komme godt i gang.

Vejledning om generelle krav til en forenings vedtægter - Steen F. Andersen, DGI’s juridiske chef, gennemgår de minimumskrav til vedtægter, som blandt andet er forudsætning for at en forening kan få kommunalt tilskud.


MitID Erhverv er til alle virksomheder, foreninger og myndigheder, som har medarbejdere eller brugere, der skal logge ind på offentlige selvbetjeningsløsninger og underskrive digitalt med MitID.

Alle organisationer, som i dag anvender NemID medarbejdersignatur, skal nu flytte til MitID Erhverv.

Find generel information om MitID Erhverv og læs mere.

Er du i tvivl, om I har behov for MitID Erhverv?


Artikler

Læs mere om foreningsverdenen på borger.dk - Artiklen beskriver foreningers rolle i kultur- og fritidslivet, og at enhver kan danne en forening uden tilladelse ifølge grundloven. Den giver også information om registrering af visse foreninger og muligheder for frivilligt arbejde.


Artikler

Hvordan stifter man en forening? - Få indsigt i de grundlæggende krav, herunder et formål, vedtægter, en bestyrelse og en stiftende generalforsamling.

Sådan laver din forening gode vedtægter - Vedtægter er foreningens regler og retningslinjer, der sikrer struktur og løsninger for konflikter. De er vigtige for at etablere klar autoritet og sikre foreningens formål og drift.


På Virk.dk kan du registrere en frivillig forening. Det er gratis at registrere en frivillig forening.


Artikler

Generelt om foreninger - Læs om de overordnede krav til foreninger.